Συνάντηση του δημάρχου Χερσονήσου με τον υφυπουργό Οικονομικών

Στο «τραπέζι» η αναπτυξιακή δυναμική του Δήμου Χερσονήσου και το αίτημα παραχώρησης έκτασης 72 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών

Τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Γουρνών ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. 

Στο «τραπέζι» της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιο των εσόδων, για το οποίο είναι αρμόδιος ο κ. Θεοχάρης αλλά και ειδικότερα θέματα για την αναπτυξιακή δυναμική του Δήμου Χερσονήσου.

Ο κ. Σέγκος επανέλαβε το αίτημα, το οποίο είχε θέσει πριν από μερικά 24ωρα στην Αθήνα στον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, για τη δωρεάν παραχώρηση έκτασης 72 στρεμμάτων εντός της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών. 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για την επίσκεψη επισημαίνοντας τη συνεργασία και τις σχέσεις φιλίας από την περίοδο που ο νυν Υφυπουργός Οικονομικών ήταν Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και εν συνεχεία Υπουργός Τουρισμού. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με τον κ. Σέγκο να κάνει ειδική αναφορά στο θέμα της διεκδίκησης του Δήμου Χερσονήσου από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) της δωρεάν παραχώρησης τμήματος της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.

«Είναι ανάγκη να βρεθεί η φόρμουλα για την παραχώρηση της έκτασης ώστε ο Δήμος Χερσονήσου να προχωρήσει στην αξιοποίησή της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Σέγκος. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χερσονήσου ενημέρωσε τον Υφυπουργό Οικονομικών για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής που προβλέπει στη συγκεκριμένη έκταση τη δημιουργία σχολικών υποδομών, ενός αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, μίας πλατείας και χώρων ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργος Χειρακάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μανόλης Ανυφαντάκης και Κώστας Ζαχαριουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου Μιχάλης Καρακατσάνης.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί